Nyheter

apr 10

Ökad spänning mellan Ryssland och väst

Stämningsläget i relationen mellan USA och Ryssland har hårdnat ytterligare i efterdyningarna av den misstänkta kemvapenattacken i Syrien. USA:s president Trump anklagar Putin och Ryssland för att hålla Assadregimen och dess förmodade brutala handlingar bakom ryggen. Den syriska regimen har förnekat all inblandning i attacken och säger att det hela är en komplott som rebellerna hittat på. Under ett extrainkallat krismöte i FN:s säkerhetsråd på måndagskvällen var tongångarna mellan USA och Ryssland hårda. USA:s FN-ambassadör Nikki Haley sa att rättvisa nu måste skipas. Ryssland anklagade å sin sida omvärlden för att ogrundat attackera landet verbalt.

Redan i förra veckan beslutade USA om ytterligare sanktioner mot Ryssland. Dessa är enligt USA brett motiverade och kommer i en tidpunkt då Rysslands relationer till väst redan befinner sig på bottennivåer.

Den senaste tidens oroligheter fick Moskvabörsen att närmast kollapsa på måndagen. RTS-indexet, som är omräknat i amerikanska dollar, rasade med omkring 10 procent. Sett i ljuset av den redan förhöjda marknadsvolatiliteten på flera andra börser bör investerare därför räkna med en skakigare resa framöver. Detta gäller givetvis även för den som är ägare av strukturerade placeringar.

Den ökande marknadsvolatiliteten kan komma att påverka villkoren positivt som negativt för de placeringar som ligger ute för teckning i emission 2018:2 varpå vi uppmanar er att skicka in teckningsanmälningar löpande så att Strukturinvest har möjlighet att agera och upphandla villkor löpande.

apr 06

Morgan Stanley: Nytt tillägg till basprospekt

Ett tillägg till basprospektet för Morgan Stanley har godkänts och gäller för följande placering:

1756 Aktieobligation Framtidens Teknik Fixed Best

SE0010948158

Tillägg från emittent