Nyheter

mar 08

Månadsbrev Mars 2018

Rädsla för inflation och stigande räntor fick världens börser i gungning under februari. Volatiliteten stiger och stort fokus ligger på den amerikanska 10-årsräntan som nu är på väg mot tre procent. Konjunkturen är alltjämt stark men oron på marknaderna späs på ytterligare av de av Trump utannonserade ståltullarna.

Läs hela månadsbrevet här

feb 19

Ingen ljusning för Sears Holding

Vi har tidigare skrivit om problemtyngda Sears Holding. Bolaget har länge brottats med förluster och allvarliga likviditetsproblem. Trots intensiva försök att åtgärda problemen (bland annat genom avveckling av olönsamma varuhus samt genom att avyttra stora delar av sitt fastighetsbestånd) har kassan fortsatt att dräneras. På ett år har Sears aktie fallit med över 65 procent.

Vi vill återigen uppmärksamma att Sears Holding ingår som underliggande tillgång i ett antal av våra autocalls. Då utvecklingen i en autocall styrs av utvecklingen i den tillgång som utvecklats sämst får större nedgångar i ett enskilt bolag, som i fallet med Sears, en stor effekt på placeringens marknadsvärde.