Nyheter

nov 27

Fortsatt kräftgång i Sears Holding

Hittills under 2017 har Sears aktie fallit med närmare 60 procent. Det hårt pressade bolaget tampas fortfarande med svåra likviditetsproblem. Bakgrunden är en mycket utmanande retailmarknad med tuff konkurrens från i synnerhet e-handeln. Sears har under en tid försökt att kompensera för förluster genom att sälja av stora delar av sitt fastighetsbestånd. Kassan har också fyllts på genom att stänga olönsamma butiker. Kortsiktiga åtgärder som inte löser problemens grundorsaker. 

Strukturinvest har arrangerat ett antal autocalls där Sears ingått i underliggande bolagskorg. Då utvecklingen i en autocall styrs av utvecklingen i den tillgång som utvecklats sämst får större nedgångar i ett enskilt bolag, som i fallet med Sears, en stor effekt på placeringens marknadsvärde. 

nov 14

Nya Strukturinvest Online

Nu lanserar vi den nya versionen av depåinloggningen Strukturinvest Online. Den nya versionen av Strukturinvest Online har en modernare design och förbättrad användarupplevelse för våra depåkunder, vilket gör det betydligt enklare och roligare att hålla koll på sitt sparande. Den nya depåsidan är dessutom mobilanpassad, vilket innebär att det blir lika lätt som depåkund att följa sina innehav och göra transaktioner via en mobiltelefon eller surfplatta, som via datorn. Genom Strukturinvest Online kommer man som depåkund bland annat åt Strukturinvests utökade fondutbud med över 900 fonder som går att handla med hjälp av Bank-ID, varav drygt 100 stycken är helt courtagefria. En annan nyhet är att det nu också har blivit enklare att sätta in och ta ut pengar i depån.