Nyheter

apr 04

Månadsbrev April 2016

Den europeiska centralbanken valde i mars att göra penningpolitiken ännu mer expansiv genom att sänka styrräntan och utöka köpen av obligationer. Syftet är att få upp inflationen och stimulera den ekonomiska tillväxten. Den amerikanska centralbanken lämnade räntan oförändrad och sänkte räntebanan.

Läs mer i aprils månadsbrev.

Månadsbrev April 2016

mar 07

Struktnytt nr 11

Året har inletts med stora börsfall, bland annat på grund av oro för utvecklingen i den kinesiska ekonomin. Under årets inledning publicerades statistik som tyder på en svagare ekonomisk utveckling i Kina. Till det kommer en stor politisk osäkerhet och misstankar om att den faktiska tillväxten är betydligt svagare än vad som kommuniceras. Trots det tycker Jan Rosenqvist som är Kinaförvaltare på Granit Fonder att Kina är en spännande marknad, om än riskfylld. Med tanke på att en fjärdedel av jordens befolkning bor i Kina och att det är ett av de länder som växer snabbast i världen tycker han att det är rimligt att placera en del av sitt sparande här. Läs intervjun med Jan Rosenqvist på sidan 12.

I detta nummer av Struktnytt träffar vi också Elisabeth Frykmark, VD på Insuresec. Elisabeth ser ett behov av ökad transparens gällande kunskap i branschen och berättar om InsureSecs arbete med licensiering av försäkringsförmedlare.

I serien ”Placeringar vi minns” tittar vi närmare på Aktieobligation US Customer Satisfaction Kupong vars underliggande aktiekorg sedan starten 2012 stigit med ca 100 procent. Vi förklarar också begreppet inflation och hur den påverkar andra delar av ekonomin och Strukturinvests personal tipsar om sina favoritfilmer från årets som gått.

Läs tidningen här eller maila oss på info@strukturinvest.se för att beställa tidningen i tryckt format kostnadsfritt.

Struktnytt nr 11