Nyheter

feb 02

Emission 2021:1 - tecknas till 19 mars 2021

Årets första emission är här! Fokus ligger på hållbarhet och återhämtning. I emission 2021:1 finns dessutom den nya och efterlängtade strukturen 2393 Aktiebevis Svenska Bolag Dubbelbonus!

COVID-19 har dramatiskt påverkat våra samhällen och har inneburit genomgripande beteendeförändringar, samtidigt som redan pågående sociala och ekonomiska trender har accelererats avsevärt. Pandemin har också ökat medvetenheten kring vår egen sårbarhet och satt fokus på alltifrån hållbara leverantörskedjor till säkert resande och medicinsk beredskap. Flera av de förändringarna som väntas bli bestående inkluderar saker som rör vårt kommunikations- och konsumtionsbeteende, till exempel internethandel, digitaliserade transporter och distansarbete. Som i alla transformativa processer finns det både vinnare och förlorare. Samtidigt som bl.a. resebranschen, eventsektorn och många fysiska butiker har haft det tufft har digitala tjänsteleverantörer, bioteknikföretag och spelindustrin upplevt enorma uppsving.

Totalt lanseras 15 olika placeringar och utöver grundutbudet består emission 2021:1 av casen Återhämtning och Hållbarhet.

Sista teckningsdag är den 19 mars 2021.

jan 15

Benchmark nummer 5 är här!

Årets första nummer av Benchmark är här! Vi har träffat Peter Appelgren, VD på livförsäkringsbolaget Idun Liv som sedan i maj 2020 ingår i samma företagsgrupp som Strukturinvest. Peter berättar om företagets historia och ger oss en inblick i livförsäkringsvärlden. Ett tydligt fokus hos Idun Liv är enkla och automatiserade processer. Just automation är något som håller på att transformera de flesta branscher. Inte minst finansbranschen där det under senare år har blivit allt vanligare med så kallade fondrobotar. I höstas kom turen till Strukturinvest som då lanserade sin version – Fundroid. Benchmark har träffat Strukturinvests medgrundare Olof Gustafsson som berättar mer. Läs intervjuerna med Peter och Olof, samt mycket annat i Benchmark nr 5.

Trevlig läsning!

Benchmark nr 5