Nyheter

mar 09

Emission 2020:2 tecknas till den 17 april

Årets andra emission är här! 

En spännande nyhet i emissionen är 2212 Aktieobligation Hållbara Livsmedel Fixed Best. I takt med en snabbt växande medelklass i många tillväxtländer förändras globala mat- och konsumtionsvanor i stor skala. Ett tydligt historiskt exempel på detta är att köttkonsumtionen tenderar att öka när den disponibla inkomsten stiger. Köttproduktion är emellertid mycket resurskrävande och medvetenheten kring hållbarhetsfrågor ökar. I takt med att köttets påverkan på hälsa och klimat diskuterats allt mer blir det, på många håll, allt vanligare att äta vegetariskt eller veganskt. Placeringens underliggande bolag är noggrant utvalda och bedöms ligga i framkant vad gäller klimatsmart mat samt omställning till ett hållbart och effektivt resursutnyttjande.

Totalt lanseras 17 olika placeringar och utöver grundutbudet består emission 2020:2 av casen Hållbarhet och Alternativ exponering.

Sista teckningsdag för emission 2020:2 är den 17 april 2020

Läs mer om emissionen här!

mar 04

Nytt poddavsnitt av Benchmark Live!

Lannebo Fonder har länge varit en aktiv förvaltare med mycket goda resultat. I avsnitt 8 av Strukturinvests podcast "Benchmark Live" bekantar vi oss med deras nyaste familjemedlem – Lannebo Teknik Småbolag. Vi träffar Johan Nilke och Helen Broman som är fondens förvaltare. Vi får höra om deras bakgrund och om fondens placeringsinriktning. Det blir även en hel del bolagssnack där Johan och Helen delar med sig av några av sina favoriter!

Du hittar Benchmark Live här!