Nyheter

mar 12

Emission 2018:2

Idag lanserar vi årets andra emission. Emission 2018:2 innehåller totalt 19 olika placeringar och består utöver grundutbudet av de tre casen: Framtidens teknik, Grön framtid och Alternativ exponering. En nyhet i denna emission är placeringar med exponering mot den amerikanska dollarn.

Vidare väljer vi återigen att satsa på investeringar exponerade mot grön och ny teknik. På investerarsidan ser vi en allt växande medvetenheten och efterfrågan på hållbara placeringsalternativ. Ny forskning visar dessutom på att det inte finns någon motsättning mellan hållbarhet och avkastning. Företag som är inriktade mot grön och intelligent teknik åtnjuter därför inte bara goda makroekonomiska förutsättningar. De fungerar också som starka magneter för globala kapitalflöden.

Sista teckningsdag för emission 2018:2 är den 20 april.

Läs mer om emissionen här

mar 08

Månadsbrev Mars 2018

Rädsla för inflation och stigande räntor fick världens börser i gungning under februari. Volatiliteten stiger och stort fokus ligger på den amerikanska 10-årsräntan som nu är på väg mot tre procent. Konjunkturen är alltjämt stark men oron på marknaderna späs på ytterligare av de av Trump utannonserade ståltullarna.

Läs hela månadsbrevet här