Nyheter

sep 03

Månadsbrev Augusti 2019

"Det upptrappade handelskriget mellan USA och Kina har fått börshumöret att kastas mellan hopp och förtvivlan i augusti. Volatilitetsindexet VIX har klättrat ordentligt under månaden samtidigt som den amerikanska räntekurvan har inverterats. Storbritanniens nya premiärminister Boris Johnsons stänger tillfälligt parlamentet, ett drag som möts av hård kritik från oppositionen.

Läs hela månadsbrevet här!

sep 02

Declan Mac Guinness har tillträtt som ny VD på Strukturinvest

Declan Mac Guinness har den 26 augusti 2019 tillträtt som ny VD på Strukturinvest Fondkommission efter godkänd ledningsprövning av Finansinspektionen.

– Strukturinvest är ett väldigt välskött bolag med en spännande framtid. Jag ser fram emot att få arbeta med hela teamet för att utveckla bolaget till att bli en utmanare till storbankerna, säger Declan Mac Guinness i en kommentar.

Declan har en lång och gedigen erfarenhet av olika typer av ledande befattningar inom finansbranschen, bl.a. som verkställande direktör för bank- och fondbolagsverksamhet. Declan har tidigare arbetat som VD för TF Bank där han bl.a. ansvarade för bankens framgångsrika börsnotering på NASDAQ OMX Mid Cap-lista, samt ett antal olika tillståndsärenden i både Sverige och utlandet. Innan dess har Declan arbetat som VD på Carlson Fonder och dessförinnan i rollen som Compliance Officer på DNB Asset Management.