Nyheter

jun 28

Månadsbrev Juni 2019

"Flera aktiemarknader steg rejält i juni till följd av duvaktiga tongångar från centralbankerna. Guldpriset stiger och noteras nu på den högsta nivån på sex år. Tonläget mellan USA och Iran hårdnade i juni efter den senaste tidens angrepp på oljefartyg. På Hongkongs gator protesterade miljontals människor mot ett föreslaget utlämningsavtal med Kina.

Läs hela månadsbrevet här!

jun 25

Strukturinvest rekryterar ny VD

Styrelsen i Strukturinvest är glada att kunna presentera rekryteringen av Declan Mac Guinness som ny VD på Strukturinvest Fondkommission.

Declan har en lång och gedigen erfarenhet av olika typer av ledande befattningar inom finansbranschen, bl.a. som verkställande direktör för bank- och fondbolagsverksamhet. Declan har tidigare arbetat som VD för TF Bank där han bl.a. ansvarade för bankens framgångsrika börsnotering på NASDAQ OMX Mid Cap-lista, samt ett antal olika tillståndsärenden i både Sverige och utlandet. Innan dess har Declan arbetat som VD på Carlson Fonder och dessförinnan i rollen som Compliance Officer på DNB Asset Management.

”Declans långa erfarenhet och breda kompetens från finansbranschen, goda ledaregenskaper, samt hans gedigna kunskaper om nya affärsområden som kan komplettera Strukturinvests befintliga affär, gör honom utomordentligt lämpad i rollen att leda och utveckla såväl Strukturinvests nuvarande verksamhet som helt nya affärssatsningar. Styrelsen ser fram emot att med hjälp av Declan ytterligare förädla affären och lyfta Strukturinvest till nästa nivå.”, säger Olof Gustafsson, styrelseordförande i en kommentar.

Declan tillträder sin tjänst under andra halvan av augusti, följt av erforderlig ledningsprövning av Finansinspektionen.